Monthly Archives: November 2013

lördag

Idag for Yuna hem till Östergötland och jag blev lämnad åt mitt öde här hemma. Hade egentligen bara två saker att göra under dagen och det var att klippa mig och gå på bolaget.

Dock fastnade jag i en chatt med Thomas där vi utredde olika alternativ för att klona en massa Acer-paddor med Windows 8, vilket gjorde att jag inte kom iväg så tidigt som jag hade velat (behövt).

I mitt tidigare liv, då jag jobbade och bodde inne i stan var det här med att klippa sig aldrig ett problem. Jag har ju som som de flesta vet tagit Bret Easton Ellis på orden då jag läste American Psycho andra gången (första gången var jag fjorton och hade page) då han beskriver hur Patrick Bateman klipper sig var 12:e dag för att, helt fritt citerat, “aldrig se nyklippt ut och aldrig ovårdad ut”. Numera när jag bor i en närförort och för tilfället som konsult är uthyrd till en kund vid Arenastaden i Solna så krymper möjligheterna något oerhört då det i princip är omöjligt att gå till en frisör dagtid en vardag. Min frisyr kräver just nu minimalt ingrepp och räknas oftast som “rakning” och går oftast ganska fort, vilket inte gör det värt att boka en tid på nån typ av salong. Jag vill ju bara droppa in och helst under totalt tystnad bli rakad enligt mina instruktioner.

Kom i alla fall fram till gallerian i Liljeholmen runt 14.30 och då jag kutat bort till Systembolaget möttes jag av en 10 meter lång kö och en ordningsvakt – för att över huvud taget få komma in. Kul. Ställde mig dock i godan ro i kön av spritsugna Hägerstensbor och lyssnade vidare på en podcast. Innan jag visste ordet av så blev jag inviftad i butiken av vakten. Tog en korg och mosade ner lite god engelsk ale och fortsatte mot en kö till kassan som kändes snabb.

Väl utanför börjde jag fundera på frisersalonger. Visst kan man inte bygga en galleria utan minst ett par ställen där man kan få sitt hår klippt? Vet att jag räknat till i alla fall fem stycken apotek i samma galleria. Hann tänka tanken att de som handlar i gallerian i Liljeholmen oftare har en apoteketpåse i handen än vad de ser nyklippta ut, då jag sprang på en liten salong precis vid tunnelbanan. Gled in och fick sätta mig nästan direkt.

Frisören var ganska stökig och när han kommenterat klart hur “skönt” det är med kort hår berättade han att han blivit knivstucken “i vingen” vid något bråk. Kändes häftigt att han berättade det samtidigt som han våldförde sig på mig med trimmern, men samtidigt lite lagom obehagligt.

Det otroliga med denna historia är att jag vid 14.55 kliver på ett tåg mot Fruängen på perrongen och har både hunnit med att bryta mig igenom ett helt fullt systembolag samt blivit klippt på under 25 minuter.

 

Nu kommer snart Wilhelm Snaskebring hit och lagar Philly Cheesesteak med mig!

 

nu lever bloggen igen

Hej!

Häromdagen då jag satt på jobbet med en nybakad, ung konsult som jag tagit under mina vingar gick vi igenom lite gamla inlägg här i bloggen. Jag blev så oerhört nostalgisk och stolt och började ifrågasätta varför jag slutade med blogg. Den var ju så rolig en gång i tiden. Och vad finns det för anledning till att inte fortsätta?

Tänker från och med nu försöka fortsätta med min ursprungliga stil med helt meningslösa inlägg. Det funkade ju då och det är roligt att läsa igen nu. Så vafan. Jag kör.