Monthly Archives: June 2009

>två märkliga händelser

>tillbaka på jobbet efter en helg med mor och syrran i paris.

saker värda att nämna idag:
jag står och väntar på en taxi utanför kneget. småstressad och rökande ser jag taxin i fjärran. ungefär samtidigt ser jag någon i ögonvrån. inget konstigt med det eftersom jag står på en trottoar i innerstan. en sekund senare vrålar någon i örat på mig. skräckfilmshest och högt.
jag dog typ på riktigt. om jag varit minsta kissnödig hade jag tömt blåsan rakt ner i kostymbyxan.
sekunden framför mig står där en glad liten tant med en jävla papegoja på axeln. hon mumlar något. jag svarar: “jag trodde det var du som lät” i chock. tanten fortsätter långsamt iväg och jag glider in i taxin.

en konsult var på besök hos en kollega i kontorslandskapet och jag kom med en kaffe och skulle gå förbi. till saken hör att konsulten kallas hasse (han kan även vara döpt till det) och har hästsvans. hasse-hästsvans helt sonika. han bär sitt nästan stjärtlånga hår i en tunn, grå höstsvans som hålls på plats med ett antal svarta snoddar. just denna hästsvans rättade hasse till när jag kom gående bakom så han snärtade till mig i ansiktet med den (utan att märka det själv). jag blev nästan lika rädd som när papegojan skrek mig i örat.