Monthly Archives: March 2009

>buksorg

>idag var jag så hungrig att jag fick be helena att köpa två pizzor till mig. jag orkade bara äta en, men det kändes bra att veta att det fanns en extra ifall ifall.

>stod och idlade en stund inne på västermalmsgallerian för en stund sedan. stirrade på den vidriga snöstormen och funderade på om jag kanske skulle tröstköpa något inne på humac.
väl inne såg jag den: macbook pro 17″ med matt skärm! även känd som datorn i mina drömmar. och även känd som modellen (den med matt skärm) som inte apple vill att man ställer ut i butik. alla skärmar ska ju nämligen vara högglansiga nuförtiden.

hur som helst. helt fantastisk.

>kaffe i SATC

>avsnitt 8 säsong 3, the big time, av sex and the city gick på trean igår och det är en scen i det avsnittet som alltid förbryllat mig.

aidan och carrie kommer hem till carries lägenhet, carrie frågar om aidan ska sova över och han säger något i stil med: “ja, jag ställer timern“.
jag har alltid antagit att han menar väckarklockan. och det är en jävligt skum grej att gå och göra i ytterkläder, nyss hemkommen.
en stund senare, strax efter carrie har pausat telefonsvararen med meddelandet från mr. big säger aidan att carrie har slut på kaffefilter och att han ska gå ner till koreanen och köpa nya.

igår slog det mig:
carrie har såklart en kaffebryggare med timer. som aidan tänker ladda med kaffe och sen ställa tiden på.

>fransk popjakt

>vad gör man när man har hört en låt men inte har någon aning om vad dom sjunger, vem som sjunger, när den är ifrån eller vilka det är som gör den? bara att det är på franska och låter 80-tal.

jo, man tankar hem en gigantisk torrent med alla franska listhits på 80-talet och börjar toklyssna.

tyvärr hittade vi inte låten, men lite andra intressanta saker

  • etienne daho – week-end à rome
    saint etienne – he’s on the phone är inte orginalet.
  • karen chéryl – les nouveaux romantiques
    perikles – var ska vi sova inatt på franska. skitkonstigt
  • det har kommit jävligt mycket smöriga låtar ur frankrike

no GPT in XP

note to self:
the next time i’m formatting a USB-disk for windows use on a mac, putting important data on it, travels and tries to use that disk in a windows xp machine: remember to use MBR instead of GPT/GUID.

had to download damn small linux to be able to get the files of the drive.