Monthly Archives: October 2007

slumpen

idag på kursen (tieto enators, prakisk projektstyrning) satt jag och tänkte på CCIE och på om man kan starta en Cisco PIX image från parallels eller vmware. minns att jag läste om ett projekt där någon byggt en pix av en slaktad PII:a en gång och då var kraven att man var begränsad till ett antal chipset på moderkortet (intel 440bx?) och detsamma för nätverkskorten (några intel pro). kom iaf fram till att det säkert inte skulle funka i en virtuell maskin.

så nu när jag först läst lite på en bra CCIE-blogg jag hittat, http://www.ethanbanks.net/ och klickade mig vidare i hans länklista så hittade jag en annan CCIE-blogg där en kille länkar till precis det jag tänkte på idag på lektionen. sick!

PIX Emulator with Qemu:
http://www.bitbucketblog.com/?p=27

>fredag

>

tikka masala hemma hos johan och emma på flemminggatan:

smalt, svart, svårt gäng på väg mot gratisfest på s:t eriksplan:

smalt, svart, svårt gäng nere på tunnelbanan efter att ha kommit för sent till gratisfesten:

viktor spelar skivor på republik:

simme, gurkan och johan:

gurkan och viktor åkte hoj till efterfesten hemma hos burman:

efterfesten hade allt
“tåget”, dans, 80-talsdisco, depeche mode, folköl, inomhusrökning och roligt folk.

installera OS X 10.5 från extern USB

OBS! det här fungerar säkert med tidigare versioner av Mac OS också.

så här gör man om man är för snål för att köpa Dual Layer DVDR och har en extern disk över som man kan formatera.
screenshotsen nedan är från 10.5 så namnen på knapparna kan variera något. klarar man inte av att hitta motsvande knappar i t.ex 10.4 så är man nog inte tillräckligt datormogen för att göra det här överhuvudtaget.

förutsättningar:
du har OS X som iso/diskimage.

1. börja med att öppna disc utility och markera den externa disken. välj “partition” och sen “options”:

ändra partitionsschema till GUID. detta krävs för att kunna boota en Intelbaserad Mac på en hårddisk. går inte att ändra på en disk med data utan att radera allt.
välj sedan att du vill skapa en partition med filsystemet “Mac OS Extended (journaled)” och tryck på “apply”.
nu är disken formaterad och härlig. klart att köra.

2. markera externa disken och klicka på “restore”. klicka på knappen “image” vid source och bläddra fram till skivavbilden (töntiga svenska översättningen).
därefter drar man partitionen som skapades i steg 1, INSTALL i mitt fall till fältet destination.
sen klickar man restore och bara gillar läget en stund. den här fasen tog typ 20 minuter för helenas stackars mac mini att göra.
3. boota på extern disk! det här kan man göra på ett antal olika sätt. vill man inte komma ihåg tangentkombinationer eller knacka Open Firmware-syntax så startar man “system preferences”, väljer “startup disk”, väljer externa disken och klickar restart.

har man gjort rätt så bootar datorn och startar installationsprogrammet.
resultatet:

>dual layer

>har legat hemma bakis som ett djur idag och längtat och längtat efter att mac os x 10.5 ska tankas färdigt.

när det var ungefär 30 min kvar så slog det mig att jag inte har några tomma så kallade dual layer dvd skivor hemma.
ica här nere har bara vanliga dvdr och 7/11 har ingenting.

västgötaklimax, som wille skulle sagt.

hm. jag undrar om det går att installera från en extern disk eller ett usb-minne.

>post från egmont

>har svurit över att posten verkar struntat högaktningsfullt i min eftersändning med vissa saker sen jag flyttade till storstaden. har till och med ringt adressändring och frågat vad dom pysslar med och lite bittert frågat vad dom tänker göra åt att jag saknar tidningar som jag vet att jag prenumererar på. svaret jag fått är att dom endast kan skicka ett klagomål till brevbäraren.

hjälper ju mig mycket liksom. en av tidningarna som jag läser och gillar heter king. vissa tycker den är töntig och vissa tycker den är bra, som jag. varje gång jag sett att ett nytt nummer har kommit i tidningshyllan har jag svurit lågt över att jag inte kan betala IGEN för samma sak som jag köpt en gång redan. hur gärna jag än vill. förra veckan rann bägaren över och jag mailade egmont förlag och förklarade läget.

inga konstigheter. idag damp alla nummer jag saknat ner i brevlådan.
man älskar ju bra service.
idag efter jobbet mötte jag upp henrikaca från gamla kneget nere på blå linjen på t-centralen.
han är på cisco-kurs den här veckan så vi passade på att träffas och snacka it, skvaller, proof of concept och svagheter i vistas säkerhetsmodell.
det finns folk som säger att dom aldrig åker blå linjen för att den är för sunkig. dom missar då ögonblick som t.ex när en latinamerikansk man i grön dunjacka och systemetpåse halade fram könet och “hällde av” i en papperskorg några meter från mig medans jag väntade på henke.

>ödet nere på odenplan

>jag och helena har ägnat oss åt det så töntiga som en söndagspromenad idag. vi hade dock ett mål redan från början och då går det alltid lättare än när man bara ska vandra planlöst. målet med utflykten var att köpa sopranos kokbok som vi såg att patriks tjej lina hade i bokhyllan igår (mer om gårdagens coctailparty senare).
vi hittade givetvis inte kokboken någonstans så vi gick hem istället (OBS det är bara en slump att vi såg kokboken igår och tänkte köpa den just idag när sista avsnittet av serien går).
vägen hem togs runt odenplan enbart för att jag förra lördagen sett en icke regnskadad plansch sitta uppe för spelningen med human league den 20:e december på berns. perfekt att sno den en öde söndageftermiddag tänkte vi.
MEN
när vi rundat nergången till tunnelbanestationen mitt på odenplan och går runt holken som planschen sitter på så ser vi att en gubbe i samma ögonblick börjar lossa tejpen på JUST DEN SOM VI VAR PÅ VÄG ATT TA! vår reflektion: gubbe som peppar på human league. det är ju rätt coolt trots allt. sekunden senare river gubbfan sönder den, skrynklar ihop den och börjar bearbeta den intill på samma brutala sätt.

en 70+are som hatar populärkultur.

hade vi kommit 10 sekunder tidigare så hade den suttit i köket nu.
hade inte gubben haft en käpp så hade han suttit på akuten nu.

>fascination

>

idag har jag suttit i en kurslokal i mörby hos cornerstone och gått första dagen på kursen “T550 – Updating IT Professional skills from Windows XP to Windows Vista”.

var väl rätt okej. klassisk kursfrulle, kaffe i mängder, kurslitteratur i pärmar och kursdeltagare i varierande kvalitet.

man tror ju i sin enfald att på en kurs som kräver at man _kan_ xp så bör det dyka upp folk som stämmer något sånär in på kurskraven. tyvärr inte alls.

läraren kändes inte helt påläst heller faktiskt. jag intog tyvärr rollen som den störige typen längst bak, som räcker upp handen hela tiden och kan allt. vad ska jag säga. jag är ju jävligt bra ;-).

på väg hem så köpte jag sista stieg larsson-boken inbunden. bokserien är som knark. beroendeframkallande men inte cool.

kom på mig själv med att sitta och bildgoogla peder lamm för en stund sen.

se här vad söt!

>facial@grand hotel

>herrarnas omklädningsrum nere på grands spa. mkt lyxigt.

tyvärr blev kortet något suddigt eftersom jag var tvungen att knäppa en bild utan att få med några nakna män.

ansiktsbehandling i 80 minuter var precis vad jag behövde idag (typ). portömningen var läskig med välbehövlig. glömde väga mig innan behandligen så jag vet inte hur mycket som kom ut, men det var mycket skräp jag gått och burit på.

mina buskiga ögonbryn fick sig lite putsning:

hittar inga bilder på när bateman får sin behandling i AP.
den här får duga: