Monthly Archives: April 2007

>oslo dag 2 – utflykt

>oslos tunnelbana är hemsk. tågen är oranga och helt rostiga och smutsiga. det är som sten, en ny kollega sa: norge är den sista sovjetstaten. det stämmer SÅ bra. allt är smutsigt och grått. det är igenslagna affärer och klotter överallt. heroinisterna hänger i stora flockar på parkeringar och på helt öppna, centrala gator.

hur som helst så skulle vi iaf ta oss till en park som skulle vara fin idag. efter att ha åkt och gått fel några gånger så kom vi iaf fram till vigelandsparken.
sjukt stor park med massor med mer eller mindre obcena skulpturer (hela stadsbudgeten kanske gått åt till att göra snygga parker istället för till att reparera gator och anställa poliser?)

svår kille på bänk:

turistbild 1:

turistbild 2:

rumpbild 1:

rumpbild 2:

“hej hej!”:

efter parken så testade vi att ta spårvagnen hem. det var läskigt, men det gick:

alla tjatar ju hela tiden om hur dyrt det är med hamburgare i norge så jag har ätit det två dar i rad. den här gången från mcd. helena åt nuggets. och till det: medhavt rödtjut från sverige:

>oslo dag 1

>igår gick vi upp vid 7-hugget för att ta tåget till norge.

helena hade varit duktig och gjort mackor. polarbröd med äggskivor och majonäs.
här ser hon lite trött ut:

fotade jämte en delikatessyoggi för att man ska se hur mycket mackor det egentligen är:

obs, det är inte ett saltkar utan en liten tropicana som står på bordet:

det var lite tråkigt att åka tåg så vi spexade lite med mobilerna:

…och med kaffet. iofs så tycker folk att jag dricker så här:

helena visar hur jag brukar dricka:

framme på hotell bastion i oslo. obligatorisk hissbild:

när vi inspekterat rummet som var mycket fint med fjärrkontroll till sängen och tv i badrummet, så åkte vi ner till relaxen och kollade läget. där fanns gratis öl utan alkohol:

utanför hissen på vår våning:

mellan 15 och 18 är det gratis våffelbuffé på hotellet. jag hade extrem buksorg och hotellet hade bara ett våffeljärn. jag fick sätta mig så nära jag kunde så jag inte ödslade sekunder på att gå och ta:

när vi ätit en våffla var så gled vi ner på relaxen. vi fick vänta ut ett barn som skulle leka klart i bubbelkoppen, men efter det så var det lugnt.
jag visar upp fenomenet “floating”:

semesterbild:

när vi badat så tänkte vi äta middagsbuffén som hotellet erbjöd gratis. den var otroligt fattig så vi gav oss iväg ut på stan. efter att ha promenerat i en bra stund så hittade vi ett ställe som var OK i mysighet och prisklass, som dessutom låg i oslos motsvarighet till söder. bra mat och inte vansinnigt dyrt. bara nästan.

nu ska vi åka på en liten utflykt innan konsertpeppen börjar på allvar.

>årets klädmiss

>imorse var min garderob full av skrynkliga och fula skjortor. lyckades göra mig någorlunda anständig för att jobba heldag hos en kund med dresscode.

när jag satt mig med min vakuumpackade macka och kaffe vid skrivbordet så märker jag att alla har jeans på sig. utom jag.
det är ju för helvete casual friday på investor. på riktigt.

vid 8.30 imorgon går tåget till oslo.

>ok

>

Vad passar bättre än att fira in den snabbt anlända våren än med 80´s? Nu på lördag den 21/4 är vi tillbaka. Denna gång med tyskt 80-tal som huvudtema. Alltså blir det Nena, Kraftwerk, Falco, Alphaville och mycket mycket mer. Ta chansen att skriva in dina önskemål i vår gästbok så att vi ej, mot all förmodan, skulle missa just din/dina favoritlåtar från 80-talets Tyskland. Vi kommer självklart att blanda upp dansgolvet med andra 80-tals klassiker.

okej. det här låter skitbra. men vi kom precis därifrån, gråtfärdiga.
en halvtimme efter vi kommit dit så hade dom fortfarande inte spelat vare sig 80-tal eller tyskt. bara sunkig 2000-tals disco.
var bara att klaga hos dj, kassa och inkastare. svära över att ha slängt hundra spänn i sjön och ta tuben hem.

aldrig mer.

>nya kneget

>har börjat komma in lite i nya jobbet nu. mycket bra arbetsplats, men det känns lite ovant att vara en av “windowskillarna”. det är nämligen hårt uppdelat mellan mac och pc bland teknikerna. jävligt hög nivå.
insåg idag när jag pratade med en kollega att jag förmodligen aldrig kommer vara något annat än en glad amatör på mac-fronten.

igår var jag ute med viktor, johan och leo på indigo och drack öl. hade gustav, wille och micke på länk från sedvanliga förfesten innan km i kalmar. kändes ganska avigt.
fick en mobilfilm på “dansarna” som förstörde gentle touch-spelningen i fredags av leo. den hamnar på youtube så fort jag orkar.
stiger upp nästan två timmar tidigare nu mot vad jag gjort på kommunen, så jag är extremt trött på kvällarna.

>första dagen på nya jobbet

>idag stämplade jag in på mitt nya jobb för första gången. mycket trevligt ställe.

när jag kom så stod en 75cl flaska moët med en lapp där det stod “välkommen till excanto” på.

fick även en ny laptop, en lenovo 3000 v100 med en extra GB minne och vista business, och en telefon, s-e 710i.

hann även med lurre på bastionen med datapata.

imorgon ska jag träffa kund. spännande.