Monthly Archives: March 2007

>vårfrilla

>hedi slimane, killen som designar dior homme har haft bra frisyrer genom åren. han är även lite smålik mig i vissa vinklar tycker jag själv.

EDIT: ja jag vet att hedi fick sparken från dior för ett par dar sen.

>svullen lymfkörtel

>har gått runt i nån månad och nojjat mig över att jag har lite ont i armhålan ibland. mest på morgonen. har tänkt att det säkert är en lymfkörtel som är svullen och att jag säkert går runt och bär på en jävligt farlig sjukdom. kanske för att allt annat är så otroligt bra i mitt liv just nu. nåt jävligt måste ju hända mig snart.

nyss märkte jag att det bara var en finne.

>sankt erik*?

>igår beställde jag adressändring. sjukt stort och spännande. blev helt plötsligt verkligt att jag kommer flytta ifrån kalmar län för första gången i mitt liv.

enligt ryktet finns det folk som tror att det har funnits ett helgon som hetat eriksplan (OBS! ett helgon är en människa som blivit förklarad som helig av de kristna. inte någon som har konto på http://www.helgon.net) , och därav namnet sankt eriksplan.

det finns också folk som tror att erikshjälpen 2:nd hand heter sankt erikshjälpen.

>utfyllnad på macworld

>ok, läste precis igenom den här guiden som verkar var riktad till typiska macanvändare av gamla skolan, dvs helt teknikfrånvända peka-och-klicka typen av människor.

den handlar om hur man rengör sin mac på bästa sätt. ok, tanken är väl god. men man klöks nästan i artikeln när artikelförfattaren visar hur han rengör sitt fyra år gamla tangentbord som han ätit mat över.
mina bästa tips för att slippa att ett vitt tangentbord blir brunt är rätt enkla:

  1. ät inte ovanför tangentbordet.
  2. tvätta händerna regelbundet.

första tipset är rätt självklart. pilla upp nudlar/pasta som ramlat ner mellan tangenterna är både jobbigt och äckligt om man tänker på bakterier.
andra tipset är särskilt självklart om man delar tangentbord med någon annan eller hjälper någon och lånar dens tangentbord. tangentbord är lika äckliga som dörrhandtag på toaletter liksom.

blir tangentbordet ändå fult i färgen efter några år: köp ett nytt.

jag har kommit på mig själv med att sitta och korrekturläsa artiklar i datortidningar på lunchen när jag är lite irriterad. det är så mycket fel hela tiden och jag blir ofta upprörd.

kanske borde skriva till idg & medströms och be dom anställa mig som frilansande korrekturläsare/faktagranskare.

PS. jag vet att vissa tycker att jag borde skrivit detta i it-robin, men detta är mer allmän information eftersom alla som läser detta (förmodligen) sitter vid en dator.

>wii+km

>igår var en stor dag. jag var inbjuden av självaste dr.hossmo att komma ut till hossmo och testa nintendo wii i hans biorum.
jävligt grym konsoll på många sätt. intuitiva kontroller, väldesignade menyer och allmänt trevlig bara. vi knäckte ett par kalla och körde järnet.

att fota en bioduk går inte jättebra. typ så här bra:

vid 22.23 gick bussen från hossmo.
mellanlandade på storgatan för att sen dra vidare till km och möta upp.

hörnbord:

wille, uffe, micke militär och johanna a:

efter km stängt så jazzade jag hem.
peter har peppat på en rea på tortillachips som konsum city har. jag har varit där och letat men inte hittat några utreade.
igår berättade peter att han gömt chipspåsarna inne på konsum för att han själv skulle kunna köpa i sin egen takt.

här har jag fått en påse i present som fick bli min kvällsmat:

idag var jag och conny i rådhuset och mekade lite nätverk. rådhuset är ett löjligt gammalt hus, typ från 1600-talet.
nere i källaren är det lågt till tak och stampat jordgolv. men givetvis har dom en korskoppling 😀

>ok, jag är sen

>i fredags efter jobbet drog jag och j. wahlman till stockholm med kalmarflyg. jockes mor agerade taxi och körde oss från jobbet till flygplatsen. feta creds.

medan vi väntade på planet så slutförde jag en installation av windows longhorn i parallels och jocke och jag klickade runt lite bland alla nya guider.

uppe i luften visade jag jocke att jag får dubbelhaka i vissa vinklar:

väl framme hos helena var jag utsvulten. hade ätit en liten korv på 7/11, annars bara en sallad till lunch.
klockan 21.00 skulle vi träffa emily och mathias på sturehof för att käka middag. jag var inte jätteupplagd för att vara social, trött och hungrig som jag var, men jag duschade plikttroget och gjorde mig vacker.
när vi kom till resturangen var där ett jävla liv. kändes som om folk satt och skrek rätt ut. jag kände mig som en gammal gubbe som bara ville få min mat och äta i lugn och ro.
matsedeln var dessutom 95% fisk-baserad så det fanns inte mycket för mig att välja på. efter lite övervägande valde jag fransk råbiff. det som talade emot var att mellan 19-22 på fredagar så kommer det ut en fransk snubbe och tillagar råbiffen vid bordet. jag var inte alls på humör för att känna mig som varken ett födelsedagsbarn eller som nån som beställt nåt tokdyrt.

min nya tischa från cheap monday är gräddvit (eller nikotinfärgad om man så vill):

råbiffkocken hade värsta fällbordet och en stor bricka med råvaror:

råbiffen var god och helena köpte den omtalade rätten moule-frites, dvs, musslor och pommes som jag smakade. musslor är tyvärr inte min grej alltså. lite för segt.

lördag:
häng på stan. inköp av ett par flaskor fint vin, en vit-grå skjorta från paul&friends och några kassar fina modemagasin. kvällen var dedikerad till att hitta bra, nya frisyrer till mig och damen.

under helgen såg vi en hel hög filmer:

fredagen den 13:e del 2
poltergeist
vikarien (mkt bra dokumentärfilm. se den! sjukt kul: om man kollar på imdb så rekommenderar dom att man ser training day och spirited away om man gillar vikarien. vafan liksom?)
och på bio:
darling

måndag morgon åkte wahlman och jag flyget hem igen. fick ta tuben vid 6.51 för att hinna checka in lagom. var segt att jobba hela dagen sen.

kalmar flygplats har ett gigantiskt konstverk i olja, föreställande pingisspelaren och alkohol/spel/sex-missbrukaren jan-ove waldner.

det finns även en speciell gatsten på norra långgatan som är till j.o:s minne. jävligt märkligt.

det är ju faktiskt så att waldner klev in innan 3 på mcdonalds i kalmar en gång, onykter, och skrek: “vem vill knulla med en världsmästare?”. då förtjänar man både oljekonst på lokala flygplatsen och att bli förevigad i gatstenar.

>viktiga saker att kunna

>senaste veckorna har jag fått lära mig ett par matnyttiga saker om livet av mina kollegor.

stefan har berättat att när man äter lunch ute så har man rätt att be om mer mat tills man är mätt.

ulf berättade för mig och henke varför vissa ölsorter heter “export” fast det är svenska märken.
export hette tydligen öl som var starkare än mellanöl förr. jag och henke trodde att öl som är bryggd i sverge fick åka och vända utanför gränsen en runda så att det skulle låta lite finare. detta var alltså helt fel.

>när jag peelade ansiktet i duschen nyss glömde jag bort vad jag höll på med och trodde jag höll på att tvätta ansiktet.
översta hudlagret kom undan med blotta förskräckelsen

>vårblommor

>istället för att fika efter jobbet idag så lyckades wille och gurra att övertala mig att ta en promenad runt slottet.
jag ville helst sätta mig nånstans och bara ta det lugnt, men gatapark ställer tydligen inte ut bänkarna i stan förrän 1:a april.

på väg tillbaka in till kvarnholmen så såg vi lite blå blommor. jag trodde det var etineller och absolut inte blåklockor.