Monthly Archives: July 2006

>audrey horne

>myspace är sjukt segt och svårnavigerat. känner mig som en gammal gubbe som surfar internet för första gången. har typ skickat 100 vännerförfrågningar och dessutom lyckats få en hel bunt av vilt främmande amerikaner. fattar inte hur myspace kan vara en av de mest besökta siterna I HELA VÄRLDEN. typ top fyra i usa.

lyvesand tipsade precis om att man får 200 spänn rabatt om man beställer från bubbleroom.se senast idag. dock för minst 400.
råkade spontanköpa ett par cheap monday i mörkblå rådenim när jag yrade runt på stan idag, trött efter jobbet.
hittade faktiskt de här jeansen från j lindeberg på bubbleroom som jag inte sett tidigare:

inte alls dumma! lite lite cargo-pants varning med lock på fickorna, men jag tror man kommer undan med det på dom här.
i mina propper (“the brand that’s battle tested”) vet jag att jag kunde ta 8 halvlitersburkar öl i benfickorna när man gick från parkeringen i arvika. där var det ingen passform att tala om.

här är en bild på mig när jag provsmakat mitt och dockans vin på karlskrona sailet 2001:

nu ska jag ringa gustav och kolla om han vill ta en promenad. annars bäddar jag ner mig igen och kollar på twin peaks (i väntan på att hela amerikanska the office säsong 2 ska komma hem).

>things to do in kalmar. when you’re dead.

>måndagmorgon efter en helg borta. alltid lika tungt.

i helgen har jag omvärderat göteborg helt. det är faktiskt rätt bra där. bra shopping, bra utgång och bra folk. träffade aldrig nån som pratade riktigt grov göteborska heller, det kan ha bidragit till den positiva upplevelsen.

när jag kommit upp på fredagen så stack vi hem och duschade och gjorde oss iordning för att sen dra ner till en pub på linné som hette istället. där kostade ölen 33 spänn och drinkarna var 2 för priset av 1 fram till 21 (som alla försökte utnyttja maximalt givetvis). jag var dock jävligt trött efter att ha varit ute onsdag, torsdag och samtidigt gått upp och jobbat så det blev hemgång istället för att gå vidare. jennifer var kvällens hjältinna som ställde sig och stekte laxfilér, squash samt gjorde bakpotatis när vi kommit hem. lyxigaste hemmalagade fyllematen någonsin tror jag.

på lördagen så vaknade vi hyffsat tidigt och drog in på stan för att kolla rean, samt att hitta ett par nya skor till mig och ett par nya till jennifer. hon skulle absolut ha exakt lika dana som hon haft tidigare men som hon använt lite för flitigt. det var varmt som i en ugn inne i centrum men jag lyckades ändå fynda lite.


smal smårutig slips från topman.


riktigt trevliga skor från diesel(!)

på kvällen så var det förfest hemma hos maja vid hagakyrkan. jag ringde dit johannes bengtner, den gamle stöten. var en mycket trevlig förfest med frossa i eldoradochips och popcorn.
vid 00-tiden drog vi vidare till uppåt framåt och drack några öl och lyssnade på bra musik.
kvällen avslutades på nef där jag bl.a bar ut en vän till sällskapet jag hängt med för att han höll på att bli medvetslös av all den goda spriten.

igår när jag skulle åka hem så var sista minuten slut. vanliga 2-klass biljetter kostade tre gånger så mycket så snål som jag är så ställde jag in mig på att ta swebus istället. skulle bara ta 1,5h längre tid. blev övertalad av jennifer att kolla ifall det inte gick att åka ett senare tåg än bussen som skulle gå vid 15-hugget för att vi var så sega efter gårdagen. märkte då att en 2-klass utan sittplats bara kostade 280 spänn och var på kust-till-kust, dvs, inga byten. soft tänkte jag och köpte en dylik.
tyvärr visade det sig vara HELT fullt på tåget. alla gångar och utrymmen mellan vagnarna var fulla med folk. hittade dock en plåtlåda som tillhörde bistron som jag kunde halvsitta på de första 2 timmarna. osoft!

fick en länk till videon till låten som jag brukar kalla “världens bästa låt” när jag är onykter av tobias “suburbian” karlsson förut. se den och njut. when in rome ser iofs ut som fan själva, men låten är så fin.

nu ska jag strax äta dagens första mål. alltid samma ångest inför vad det ska bli. nudlar och knäckebröd ligger högt upp på listan över troliga rätter. inte för att jag är pank utan för att jag inte orkar gå och handla innan.

>cellgraven 2006

>tattarna är här igen. resandefolket har spridit ut sig som en sjukdom runt hela fängelset.
upplyst av mina kära kollegor om att marknaden har börjat och att cellgraven är full med karuseller sprang jag ner för att se vad som hänt med min älskade mercedes som stått parkerad just precis där sedan arvika ungefär. bilen var givetvis borta. svettig, panikslagen, bakfull och hetsrökandes sprang jag runt bland människor som definierar dålig passform på kläder och dålig hy och letade efter min stackars bil.
framför biblioteket stod den perfekt i en parkeringsficka där man endast får stå i två timmar.
en röd lapp var fastklistrad i rutan med en uppmaning om att bilen bör flyttas från cellgraven. hade väl inte jag sett liksom. dessutom en böteslapp. EN!. på ynka 200 spänn. polisen är så snälla i det här landet. folk som felparkerar och bär sig åt som jag borde får värre straff. felparkering borde ju ändå vara lite spark i skrevet på staten och det brukar dom ju gilla att straffa. mer resurser åt polisen! längre batonger! skatt är väpnat rån!
läste en sjuk klisterlapp från nåt nationalistiskt parti på en rastplats utanför mariestad nånstans. där stod det “sverige är förått. göran persson bär kalott”. vad fan menas med det?

nu svamlar jag. är bakfull som ett djur från gårdagen. gjorde klassikern att fortsätta dricka starköl på efterfesten = inte lugnt.

i fönstret på min bil satt förutom böteslappen även en handskriven lapp:
Om ni som jag tycker det är fel med detta böter, kontakta mig på 070-6222891, så överklagar vi tillsammans. Var snäll och vidarebefodra detta…
/Emelie

hon låter rätt söt. kanske ska ringa nån kväll och fråga om vi ska ta en fika.

dagens och gårdagens låt är:
rofo – beach love
okomplicerad italo-disco när den är som bäst.

nä nu ska jag dricka mer mineralvatten och ta reda på vad Bloodhound.HybridCOM är för virus.

>onsdagspepp

>fick precis den här länken av henke. jävligt skoj.

ikväll ska vi till km. förfest i parken innan med karin och lotta (lär väl dyka upp fler)

när jag kom hem på lunchen idag, utmattad av hunger, så visar det sig vara en rörmokare hemma och meka med vattnet. jag som peppat på yamyam-nudlar och några knäckemackor.
eftersom jag äger 5 spänn efter att ha handlat upp det sista på smågodis igår kväll så ringde jag och aktiverade mitt american express.
gav mig ut på stan för att hitta nåt matställe som tog amex, men det var fan omöjligt.
till slut fick det bli en kyckligsallad på konsum.

2006 – kreditens år.

>född fri. krediterad till döds.

>jag försöker peppa henke och nicke i helldesk att hjälpa mig att reverse engineer:a den (o|ö)kända syntax.xls.

idag på morgonen kom peter hem efter nästan två dygns bussresa från forna jugoslavien. vi sågs för första gången på länge när jag var hemma på lunch.
vi hade båda två fått varsitt brev från american express.

tur att dom inte tar kort på km. då hade jag fett lagt in kortet i baren när jag kom på onsdagskvällarna.

>muzak

>hittade den här nygjorda, men lite lätt 80-talsinspirerade videon. ser ut att vara renderad i lightwave på en amiga 1200 (typ). musiken verkar vara lite blandade stulna slingor ur italo-hits.
sevärd.

nu ska jag återgå till att läsa dokumentationen för symantec antivirus for microsoft exchange 5.0 för att lära mig skillnaden på den här versionen och 4.6.x. visst låter det sexigt?

48 veckor kvar till semester. känns inte så långt.

>norton ligger och ser dum ut på taket nedanför mitt fönster. han vill att man askar på honom:

linas födelsedagskalas på kattröven (hennes spiror är mitt i bild). ett härligt gäng!

ett litet urval av alla godsaker som claudia och johanna gjort:

jens och johannes på kroksjöfestivalen. man kan se två av kim lemons tre tallrikar linssoppa som han åt:

>jag och johannes började dagarna mellan 8-9 på morgonen med ett par starköl och ett halvt paket cigg var.

jag träffade emanuel och andrea mellan campingen och festivalområdet. emanuel saknade peter och skrev en hälsning på mina fingrar:

en morgon så låg mehdi och visade upp sitt skrev:

magnus, johannes och mehdi. johannes har precis blivit skjuten i huvudet med en sugpil men har inte hunnit reagera (jag hann ta upp telefonen ur väskan och ta fotot innan han fattade vad som hänt):

så här ser jag ut när jag är onykter. bara så ni vet: